Media

Lokakuun ensimmäisellä viikolla Suomen teillä liikkuu valkoinen keikkabussi. The Roadin juhlakiertue tuo yhtyeen konsertoimaan juhlavissa puitteissa tuttuihin paikkoihin.

The Road on Suomen vanhin koko ajan samalla kokoonpanolla esiintyvä gospelyhtye. The Road aloitti uransa 30 vuotta sitten Kankaanpään nuorisotalolta, jossa se soitti ensimmäisen keikkansa. Debyytin jälkeen yhtye on konsertoinut yli 3000 kertaa ympäri Suomea ja naapurimaita. The Road on esiintynyt useilla gospelfestivaaleilla, kiertänyt lukuisissa seurakuntien järjestämissä konserttitapahtumissa sekä vienyt evankeliumia kouluihin, varuskuntiin ja vankiloihin.

Vuosien mittaan kankaanpääläisnuorten punk-gospelbändistä on kasvanut yksi merkittävimmistä hengellisen nuorisotyön edistäjistä ja vaikuttajista Suomessa. Lukuisat ihmiset eri puolella Suomea ovat saaneet The Roadin kautta kipinän hakeutua mukaan seurakunnalliseen toimintaan. Yhtyeen julkaisemia äänitteitä on myyty yli 25 000 kappaletta.

The Road oli sen jäsenille yli vuosikymmenen ajan päätoiminen työ. Vuosina 1990-91 yhtye toimi Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (SLEY) nuorisotyössä, minkä jälkeen se kiersi pitkään päätoimisesti Suomen kouluja ja seurakuntia. Vuodet 1996-1997 yhtye oli lähetystyössä Keniassa. The Road on Suomi-gospelin ammattilainen, joka ei ole jäänyt koskaan tauolle. Viime vuosina amattimainen kiertäminen on jäänyt, mutta joka vuosi koulukonsertteja ja esiintymisiä on ollut 40-50.

The Roadista kirjoitettiin 10 vuotta sitten kirja kirja Tie, taivas ja tehtävä. Vuosi 2011 huipentuu kiertueelle jolla juhlitaan pitkää tietä eri puolilla Suomea. Konserteissa on luvassa vanhojen hittien lisäksi uusia lauluja, tekniikan ihmeitä, kuvaa ja ääniä sekä yllätyksiä. Uudemman polven gospel-yhtye Saraste esiintyy myös jokaisessa konsertissa. Konserteihin on (Sodankylää lukuunottamatta) 10 euron pääsymaksu.