The Road

Taustaa…

Raikka Hakamäki

Yhtye sai alkunsa vuonna 1981 Kankaanpäässä. Silloinen seurakunnan nuorisonohjaaja Antti Saarenketo innosti nuoria musisoimaan. Hän oli oivaltanut Gospelmusiikin tärkeän aseman nuoren seurakunnan elämässä. Syntyi The Road yhtye.

Yhtyeen ensiesiintymisiä olivat oman seurakunnan nuortenillat ja rippileirit. Muutaman vuoden sisällä kutsuja alkoi tulla myös muihin seurakuntiin ja erilaisiin nuorisotapahtumiin. Toimintaidea oli yksinkertainen. Välittää elämän tärkein sanoma toisille nuorille ja tehdä se mahdollisimman luontevalla tavalla.

Kokoonpano oli aluksi kolmihenkinen. Raikka Hakamäki solisti ja kitaristi, Timo Vettenranta taustalaulu ja basso sekä Ari Vettenranta rummut. Muutaman vuoden kuluttua pojat olivat opiskelemassa nuorisonohjaajiksi jolloin he tapasivat Jussi Pyysalon, joka koskettimineen liittyi porukkaan.

Bändin kaikki jäsenet ovat koulutukseltaan kirkon nuorisotyön ohjaajia ja omaavat kokemusta myös seurakunnan nuorisotyöntekijöinä. Tämä kokemus on osoittautunut arvokkaaksi heidän työssään. Yhtyeen perustamisesta on yli parikymmentä vuotta ja päätoimisesti työtä on tehty jo noin kymmenen vuotta. Pieni ihme kai lienee, että kokoonpano on edelleen sama.

Jussi Pyysalo

The Road-yhtye on olemassaolonsa aikana kiertänyt laajalla säteellä ympäri Suomea. Suomen pohjoisintakaan kolkkaa ei ole haluttu unohtaa. Ei myöskään pienimpiä seurakuntia joiden palvelemisessa meitä on auttanut työn kannatusrengas, joka on mahdollistanut työn tekemisen myös siellä missä järjestäjän maksukyky on ollut heikompi. Kutsumme edelleen yhteistyöhön mukaan yksittäisiä ihmisiä, yhteisöjä, ja eri tahoja, jotka näkevät nuorten ja varhaisnuorten tavoittamisen tärkeänä. Tämä siksi, että jatkossa voisimme entistä paremmin palvella myös pienempiä seurakuntia.

Tärkein työmuodoistamme on kouluissa pidettävät gospelkonsertit. Musiikin ja lyhyiden puheiden kautta pyrimme välittämään evankeliumin sanomaa ja kutsumaan ihmisiä seurakunnan yhteyteen. Kutsumme heitä elämään niistä aarteista mitä Jumalalla on varattuna meille kaikille.
Viime vuosina ovat vahvasti olleet mukana konsertit varhaisnuorille eli ala-asteikäisille. Konsertissa on paljon lauluja joissa on helppo laulaa mukana ja siten osallistua itse konsertin toteuttamiseen ja tehdä siitä mieleenpainuva hetki.

The Roadin tavallinen konserttivierailu seurakunnassa pitää sisällään pari koulukonserttia (esim. ala-aste, yläaste, lukio), iltakonsertin ja vielä päivän päätteeksi Riemumessun. Jokainen konserttipäivämme on kuitenkin aina jollain tavalla yksilöllinen ja täysin suunniteltavissa ja sovittavissa vierailun järjestäjän kanssa.

Timo Vettenranta

Teknistä tukea…

The Road-yhtyeen yli kakskytvuotiselle taipaleelle on mahtunut paljon kilometrejä, eri- ikäisiä ja -näköisiä kuljetusneuvoja, kirkkoja, seurakuntia, leirikeskuksia, nakkikioskeja. Mukana ovat kulkeneet monet innokkaat ja uskolliset avustajat hoitamassa erilaisia valo- ja äänentoistolaitteita, jnejnejnejne….
Lista olisi loputon ja sen täydellinen esittäminen tässä aivan mahdotonta, mutta haluamme ehdottomasti esitellä ne muutamat tärkeät henkilöt joita ilman ei olisi tähän tultu.

Ari Vettenranta

Ilman teknikoitahan ei keikoista tulisi mitään joten esittelemme myös heistä eniten kilometrejä saavuttaneet:
Ensimmäiset viisi vuotta miksaajana kulki mukanamme Kankaanpään silloinen nuorisotyöntekijä Antti Saarenketo. Tai oikeastaan pitäisi sanoa että me kuljimme Antin mukana sillä Antti oli koko idean takana ja kuljetti meitä seurakunnasta toiseen vanhalla Volvo Amazonillaan.
Antin lähdettyä Keniaan kolmeksi vuodeksi lähetystyöhön, miksaamaan tuli Kimmo Lehtimäki ja valoja hoitamaan Risto Heikkilä. Vettenranta oli Bändin yleisin sukunimi muutaman vuoden kun joukkoon liittyi vielä Arin ja Timon pikkuveli Ismo. Ismo hoiteli valoja ansioituneesti, kunnes opiskelujen takia jättäytyi sivuun. Kenian jälkeisellä aikajaksolla miksaajanamme oli vuosia Oeschin Mika, ja valoja hoiti Kauppisen Teemu. 2000 luvulla Teknikkoparivaljakkona on ollut Aaltosen Antti ja Mäenpään paiste.